VABILO: PREDSTAVITEV STROKOVNIH PUBLIKACIJ IN VIZIJA ZAVODA ZTSZJ

ZDGNS je na podlagi večletnih raziskav in izkušenj na področju znakovnega jezika in tolmačenja izdala dve strokovni publikaciji. In sicer »Hiša znakovnega jezika« v kateri so opredeljene strukture znakovnega jezika in »Strategije in tehnike tolmačenja znakovnega jezika«, ki je vezana na tolmačenje in vsebuje do sedaj raziskane strategije, tehnike in načine tolmačenja. Avtor obeh publikacij je Matjaž Juhart.

ZDGNS, kot ustanoviteljica Zavoda ZTSZJ, želi ob upokojitvi dolgoletne sodelavke ZDGNS in direktorice Zavoda ZTSZJ Jasne Bauman, skupaj s tolmači in uporabniki znakovnega jezika, odpreti širšo razpravo, ki bi pomagala pri načrtovanju nadaljnjih usmeritev in strategij dela Zavoda ZTSZJ. Zavod ZTSZJ je več kot 20 let deloval uspešno in ob spremembi želimo narediti analizo delovanja, preveriti potrebe in slišati predloge da se lažje pripravi nadaljnja vizija dela.  

Predstavitev bo potekala:

KDAJ: 4. marec 2024

KJE: Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana, Ulica za travniki 40, 1260 Ljubljana – Polje

IZVAJALEC:

Matjaž Juhart, profesor defektologije, tolmač slovenskega znakovnega jezika. Vrsto let izvajalec različnih stopenj tečajev slovenskega znakovnega jezika in visokošolski sodelavec – asistent ter predavatelj na področju Inkluzivne pedagogike in slovenskega znakovnega jezika. Član izpitne komisije za preverjanje znanj in spretnosti za Nacionalno poklicno kvalifikacijo – tolmač za SZJ. Recenzent učbenikov za poučevanje slovenskega znakovnega jezika.

Potek prestavitve

  1. del: ponedeljek, 4.3.2024 (od 13.00 do 14.00)
Zap. Št.Tema         Izvajalec               Čas trajanja
1.PREDSTAVITEV PUBLIKACIJ     Matjaž Juhart                             1
  • del: ponedeljek, 4.3.2024 (od 14.00 do 16.00)
Zap. Št.Tema             Izvajalec                Čas trajanja
1.VIZIJA DELOVANJA ZAVODA ZTSZJ     Matjaž Juhart                           2

POGOJI PRIJAVE:

Vabilo je namenjeno tolmačem slovenskega znakovnega jezika, uporabnikom znakovnega jezika in strokovnim delavcem s področja dela z uporabniki znakovnega jezika in tolmačenja.

 ROK PRIJAVE:

Prijavnice pošljite najkasneje do četrtka, 1. marca 2024 po elektronski pošti.  

KONTAKTNA OSEBA:

Aleksandra Rijavec, Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije, tel: 01/500 15 04, e-pošta: aleksandra.rijavec@zveza-gns.si.

Deli objavo