Vabilo na Filmski festival gluhih 2019

Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana skupaj z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije organizira Filmski festival gluhih, ki bo v soboto, 9. novembra 2019 ob 13. uri v projekcijski dvorani kinematografa Kinodvor, Kolodvorska 13 v Ljubljani (nasproti glavne avtobusne postaje). Do sedaj se je razvrstilo že dvanajst filmskih festivalov v skupni organizaciji Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in lokalnih društev gluhih in naglušnih.

Na vabilo k sodelovanju na festivalu so se odzvala društva gluhih in naglušnih Slovenije, ki bodo predstavile svoje filmske predstavitve svojih članov:

1.            Slikarski atelje (Auris Kranj-MDGN za Gorenjsko)

2.            Sadno življenje (DGN Posavja Krško)

3.            Gobe (DOZIS Dolenjske in Bele Krajine)

4.            Demonski vrač (DGN Ljubljana in ZDGNS)

5.            Mobitel (ZDGNS)

6.            Silvestrovanje (DGN Ljubljana)

7.            Ropar (ZDGNS)

Festival je neke vrste praznik filma gluhih in naglušnih. In tako so ga organizatorji tudi dojeli. Sedem novih filmov, ki so jih pripravila različna društva gluhih in naglušnih, je mogoče razumeti tudi kot prerez dogajanja, skozi katerega gluhi in naglušni izražajo svoj pogled na svet, skozi katerega s pomočjo kretenj in brez glasu, v popolni tišini, sanjajo in hkrati ustvarjajo svoj svet. In tako je že vse od samih začetkov festivala – od leta 2006, ko so v Mariboru organizirali prvo tovrstno filmsko srečanje.

Po zaključku festivala bo neformalno druženje s prigrizki in pijačo. Prisrčno vabljeni!

Deli objavo