Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Za Ludwiga-spletni dogodek z okroglo mizo

17. decembra, 2020 @ 17:00 - 18:00

Ludwig van Beethoven brez dvoma sodi med najbolj priznane in vplivne klasicistične in zgodnjeromantične skladatelje, obenem pa velja za enega največjih glasbenih mojstrov vseh časov. ZA LUDWIGA je domači sodobnoplesni projekt, poklon skladateljevemu geniju ob 250. obletnici rojstva, ki jo praznujemo v letu 2020.

V sredo, 16. decembra, bomo poiskali mostove med glasbenimi, gledališkimi in gibalnimi kompozicijami, tako iz zgodovinske perspektive razvoja plesa v Evropi in na Slovenskem v času Beethovenega življenja, kot tudi znotraj uprizoritve ZA LUDWIGA. V pogovoru bosta sodelovala Rok Vevar, zgodovinar in arhivar sodobnega plesa, ter koreograf in plesalec Jernej Bizjak.

Na drugem javnem pogovoru, ki bo v četrtek, 17. decembra, bomo odprli vprašanje položaja kulture in dostopnosti različnih uprizoritvenih umetniških praks znotraj skupnosti gluhih in naglušnih v Sloveniji. V pogovoru bosta sodelovala predstavnik Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije (ZDGNS) Anton Petrič ter koreograf in plesalec Jernej Bizjak.

Oba javna dogodka bo vodila in moderirala filozofinja Magdalena Germek. Hkrati bosta javna pogovora simultano prevajana v slovenski znakovni jezik, s strani tolmačke za slovenski znakovni jezik Tinkare Jerine.

Online dogodka so podprli: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo RS, Zavod Ivana Cankarja Vrhnika, Društvo HUD”O”, Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije, Mestna knjižnica Ljubljana (THL).

Spletni dogodek bo mogoče spremljati na dan dogodka na Facebook profilu Trubarjeve hiše literature in na Zoom povezavi: 

https://zoom.us/j/92159056212

Podrobnosti

Datum:
17. decembra, 2020
Ura:
17:00 - 18:00
Kategorija Dogodek:
Dogodek Tags:
, ,

Prizorišče

ZOOM