Loading Dogodki

• Ta dogodek je minil.

Spoznavanje tehničnih pripomočkov

27 januarja @ 17:00 - 18:30

S pridobitvijo slušnega aparata se začne naslednji korak do uspešne rehabilitacije, v katerem se spoprimemo tako s samim aparatom kot tudi z učenjem poslušanja in navajanjem na zvoke. Na same zvoke se posamezniki običajno privadijo v 60 do 90 dneh, za razumevanje slišanega pa potrebujejo od 3 do 6 mesecev. Temu sledi spoznavanje s tehničnimi pripomočki, ki so ključni za lažje življenje z okvaro sluha – indukcijska zanka za gledanje televizije, raba mobilnega telefona, funkcija T, FM sistem.

Pridružite se nam v sredo, 27. 1. 2021, ob 17h, na brezplačnem spletnem seminarju z naslovom Spoznavanje tehničnih pripomočkov, kjer bodo govorci, z vami delili svoje osebne zgodbe, uradne informacije ter strokovna mnenja o procesu uporabe slušnih aparatov.

Z vami bodo:

Sašo Letonja, ki bo z vami delil svojo osebno zgodbo o naglušnosti in ukvarjanjem z zvokom in premagovanjem ovir na delovnem mestu;

Tanja Dular, predstavnica Ministrstva za delo, ki bo odgovorila na ključna vprašanja v zvezi s procesom pridobitve tehničnega pripomočka;

Dr. Matjaž Debevc, Koordinator ekspertne skupine za dostopnost in tehnologije v okviru Svetovne zveze gluhih, ki bo z vami govoril o tehnologiji, ki mu lajša življenje ter pojasnil, kako potekajo njegova sodelovanja na webinarjih in predavanjih;

Iztok Capuder iz podjetja WIDEX, ki bo podal nasvete za učinkovito uporabo slušnega aparata in z vami delil informacije v zvezi s sodelovanjem z akustikom, vzdrževanjem, zavarovanju aparata, času za menjavo aparata …

Med seminarjem bo potekala tudi nagradna igra, v kateri bo podjetje WIDEX srečnemu prijavljencu na dogodek podarilo torbo za prenosni računalnik. Pravila nagradne igre si lahko ogledate tukaj.

Seminar bo podnaslovljen v živo in tolmačen.

Rok za prijavo na dogodek: 26. 1. 2021, do 12.00.

Datum:
27 januarja